TUMBLING

WAT IS TUMBLING

Tumbling is een aaneenschakeling van salto’s, flikken en schroeven na elkaar gesprongen. De gymnasten voeren hun spectaculaire reeksen  ( 8 delen ) uit op een verende baan van 25 meter. Deze wordt verlengd met een niet verende aanloopstrook van ongeveer 10 meter en achter de tumblingbaan worden er landingsmatten gelegd.

Snelheid, kracht en techniek zijn de basisvereisten om de 8 delen aan elkaar te schakelen tot een spectaculaire sprongenreeks.

BEGINNERS TUMBLING ( gymnasten worden geselecteerd door onze trainers )

Wij zijn een gemengde groep vanaf 6 jaar die de basisoefeningen van tumbling leren. Onze trainers besteden erg veel aandacht aan opwarming en stretchen, krachttraining en vormspanning.

Ons doel is om later in de wedstrijdgroep van onze turnclub te komen. Daarom is het belangrijk dat we een proefperiode doorlopen.

De duur van deze proefperiode is afhankelijk van gymnast tot gymnast ( leeftijd, voorgeschiedenis, ..) en wordt met de gymnast afgesproken. Tijdens de proefperiode wordt er gekeken naar kracht, lenigheid, conditie, snelheid, inzet, talent, ….

We turnen op woensdag van 16u45-17u45 & vrijdag van 16u30-17u30 in de turnzaal van Kadrie.

Annemie, Bieke en Charlotte H

WEDSTRIJD TUMBLING ( gymnasten worden geselecteerd door onze trainers )

Wij zijn een gemengde groep die op wedstrijdniveau aan tumbling mee doen. Hiervoor trainen we dan ook 3 x 2 uur per week. Hier wordt eveneens veel aandacht besteed aan krachttraining en voldoende stretchen vooraleer we aan de echte sprongen beginnen.

In de loop van het jaar kan je ons ook altijd bezig zien tijdens de demo’s op de Heide-statiestraat feesten in sept., opendeurdag ( zie kalender ) en straatfeesten Kalmthout in juni.

We turnen op de volgende uren:

woensdag 17u30 – 19u30   – Gitok

vrijdag      17u30 – 19u00    – Gitok

zaterdag   18u00 – 20u00   – Gitok en turnhal Ekeren

Hans, Cynthia en Annemie